Mobilya sektörünün, önceden ihracatının yüzde 60’ını Irak ve Libya’ya yaptığını, şimdi ise piyasası bütün dünya olarak kabul ettiklerini bildiren Güleç, şunları kayıt etti:

“Şimdi Irak ve Libya pazarları nerdeyse yüzde 80 düşmesine karşın bizim ihracatımız düşmedi. Biz ne yaptık? İşte yeni ülkeler yaptık. Bugün Çin’e mobilya pazarlıyor Türkiye mobilya sektörü. Kore’ye, Japonya’ya, ABD’ye, İngiltere’ye mobilya pazarlıyor. Bugün ilk 5’te Fransa, Almanya, İngiltere, ABD var. Bir taraftan da Türkmenistan, Suudi Arabistan, Entegre Arap Emirlikleri var. 200 gümrük bölgesine mobilya satıyoruz ve ilk 5’te de dünya karması var. Örnek olarak tekrar kuvvetli ülkelerde biri Vietnam. Ancak bakıyoruz en büyük piyasası yalnızca ABD. Doğrusu ABD ile içinde bir ticari ihtilaf bulunduğu vakit sektör ölüyor ancak bizim Türkiye mobilya sektörü öyleki değil. Çoklu olarak büyüyor, kısaca her tarafa eşit uzaklıkta gidiyoruz”

Güleç, vatan dışındaki fuarlarda, Çinli ithalatçıların Türk mobilyasına büyük ilgi gösterdiğine de değinerek, “Çinliler gelip bizlerden mal almaya başladı. Zira, Türk mobilyası imajı da yükselmeye başladı. Marka olarak satmaya başladık” şeklinde konuştu.

“1 MİLYON DOLARI AŞAN İHRACATÇI SAYIMIZ 589”

Ahmet Güleç, mobilya pazarında 36 bin yapımcının bulunduğunu söyleyerek, “36 bin üreticimizin 10 bini dışsatım yapmış veya yapıyor veya farklı dönemlerde dışsatım yapma potansiyeline haiz. Biz ihracatta istikrar sağlamamız amacıyla onlara oldukça ehemmiyet veriyoruz. Mobilya pazarında 1 milyon doları aşan ihracatçı sayımız, her sene yüzde 10 artıyor. 400 civarından son olarak 589’a çıktık. Aşağı yukarı 6-7 senedir yaptığımız mücadelelerle her sene artıyor” verisini verdi.